Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Wim Jansen Van Feyenoord Naar Ajax

Na zijn prijzenkast te hebben gevuld vertrok Stille Willem naar Amerika om vervolgens terug de keren in Nederland. De Klassieker van 7 december 1980 werd legendarisch door het roemruchte ijsbalincident rond Wim Jansen het Feyenoord-icoon dat kort daarvoor bij Ajax.


Wim Jansen Photos Imago Images Sports Photos Jansen Portrait

Jansen had in Hendrik-Ido-Ambacht zijn woonplaats de afgelopen weken al tal van bedreigingen ontvangen van Feyenoord-aanhangers die niet konden verkroppen dat voormalig mister Feyenoord 15 seizoenen de overstap maakte naar Ajax na een kort verblijf in de.

Wim jansen van feyenoord naar ajax. En in die wedstrijd viel het mij. De ijsbal van Wim Jansen. Na het lezen van de biografie van.

Wim Jansen is overleden zo heeft Feyenoord dinsdag via de officiële kanalen bevestigd. De Klassieker van 7 december 1980 werd legendarisch door het. Tijdens de coronacrisis besloot Jansen zich uitgebreid te laten onderzoeken mede omdat hij steeds vaker aan zijn vrouw Cobie moest vragen welke dag het was.

Feyenoord-icoon en oud-international Wim Jansen lijdt aan een beginnende vorm van dementie. Daar speelde hij samen met Johan Cruijff een vriend en vertrouweling. Op voorspraak van Cruijff tekende hij bij Ajax.

Feyenoord where Jansen spent the vast majority of his career earlier confirmed the news several months after it emerged their former player and coach was living with dementia. Wim Jansen Wilhelmus Marinus Antonius Wim Jansen Rotterdam 28 oktober 1946 is een Nederlands oud-voetballer die de posities rechtshalf linksbinnen en libero innamHij speelde het grootste deel van zijn carrière bij Feyenoord 15 seizoenen. Wim Jansen is een icoon van Feyenoord maar de inmiddels 72-jarige Rotterdammer heeft ook een verleden bij Ajax.

De clubicoon van de Rotterdammers speelde in de nadagen van zijn carrière ook voor Ajax. Meer dan vierhonderd wedstrijden in het shirt van Feyenoord. De naam van Jansen is onlosmakelijk verbonden aan de wederopstanding van Feyenoord begin jaren 1990.

Ajax werd dat seizoen kampioen door in het Olympisch stadion AZ 67 te verslaan. Met de Rotterdamse club veroverde hij onder meer drie landstitels en één keer de Europa Cup 1. In de zomer van 1979 verdiende hij een mooie transfer naar Ajax.

Wim Jansen lijdt aan dementie. De 74-jarige Rotterdammer zegt dat in een boek dat komende week ter ere van zijn 75e verjaardag. Na afloop niemand het meer over de puike 4-2 overwinning van Feyenoord op de aartsrivaal.

Niet iedere Klassieker was een klassieker maar er zaten wel veel memorabele wedstrijden tussen. Als voetballer en als trainer was de Rotterdammer die nooit zo nodig op de voorgrond hoeft te staan succesvol. Op 75-jarige leeftijd is oud-Feyenoorder Wim Jansen overleden.

Feyenoord-icoon Wim Jansen is dinsdag op 75-jarige leeftijd overleden. Wim Jansen speelde liefst vijftien seizoenen voor Feyenoord. Ajax won 90 keer Feyenoord 59 en 48 keer eindigde het duel in een gelijkspel.

Zaterdag 23 oktober 2021 om 0957 Yanick Vos Laatste update. Wim Jansen het Feyenoord-icoon dat niet graag op de voorgrond trad. Na een lange periode van tegenspoed leidde hij de club als trainer naar de ommekeer.

De NOS kiest er vijf uit vanwege de honderdste verjaardag. Jansen en Cruijff In 1980 stopte Jansen als international en vertrok hij van Feyenoord naar het Noord-Amerikaanse Washington Diplomats. Jansen die ook twee seizoenen voor Ajax uitkwam was het Rotterdamse uithangbord van.

Niet Rotterdam was zijn bestemming maar Amsterdam. Dinsdag 25 januari 2022 om 1538 Jordi Tomasowa Laatste update. Wim Jansen bij Ajax.

Dit heeft hijzelf kenbaar gemaakt in zijn biografie die volgende week op zijn 75ste verjaardag zal verschijnen. Feyenoord-icoon Wim Jansen lijdt aan dementie. Wim Jansen Oud-international Jansen speelde liefst vijftien jaar voor Feyenoord tussen 1965 en 1980.

Met de Amsterdamse club werd hij in. Het ijsbalincident rond Wim Jansen was de eerste uiting van serieus geweld naar een overstapper. Ajax eindigde dat seizoen als tweede achter AZ 67 maar een seizoen begon het echt te lopen zeker toen een jaar na het debuut van Wim Jansen nu ook Johan Cruijff weer in het Ajaxshirt te bewonderen was.

7 december 1980. Wim Jansen lijdt aan dementie. De Nederlandse Beker landskampioen en de Europa Cup 1.

Het overlijden van Feyenoord-icoon Wim Jansen valt Jan Boskamp zwaarDe clubicoon van de Rotterdammers is dinsdag. Jansen spent just one year in Glasgow and left within 48 hours of preserving Celtics joint-record of nine consecutive Scottish titles after a breakdown in his relationship with the club hierarchy. De ijsbal van Wim Jansen.

De voormalig international én trainer en speler van Feyenoord doet die trieste medische onthulling in zijn boek dat ter ere van zijn 75ste verjaardag komende week. Bij die club won hij veel prijzen. Een overzicht in fotos.

Jansen is een van de grootste voetballers van. Op 27 november 1980 verruilde Jansen het Amerikaanse voetbal voor een terugkeer naar Nederland. Hij won er onder andere de Nederlandse beker werd er drie keer landskampioen en won in zijn.

De loopbaan van Wim Jansen 1946-2022 kende vele hoogtepunten. Met Wim Jansen 75 verloor Feyenoord dinsdag een van de clubiconen. Na een kort verblijf bij Washington Diplomats in de Amerikaanse competitie maakte hij eind 1980 de overstap naar aartsrivaal Ajax.

Theo van Duivenbode kwam in 1969 van Ajax naar Feyenoord. Dat onthult de oud-voetballer van Feyenoord in zijn boek dat ter ere van zijn 75ste.


Willem Van Hanegem And Johan Cruyff In The Match Between Ajax And Feyenoord With Their Autographs Johan Cruyff Football Photos Football Players


Win Jansen Of Feyenoord In 1972 Panini Adidas


Johan Als Gastspeler Met Ds79 Tegen Het Ajax Van Wim Jansen Futbol Shorts Historia


Feyenoord 1 Ajax 5 In April 1972 At De Kuip Stadion Wim Van Hanegem Tackles Horst Blankenburg In The Eredivisie Voetbal


Wim Jansen Tijdens De Warming Up Geraakt Door Een Ijsbal Uit Het Publiek Had Ie Maar Niet Van Ajax Naar Feyenoord Moeten Over Afc Ajax Historical Figures Ajax


Wim Van Hanegem Of Feyenoord In 1973 Voetbal Voetballers Football


Wim Jansen Of Feyenoord In 1971 Voetbal


Wim Jansen Holland Futebol Mundial Futebol Selecao Holandesa


Franz Hasil Feyenoord 1969 73 Voetbal Voetballers Milaan


Pin On Sport


Ebi Smolarek Feyenoord Pictures And Photos Getty Images Ebi Soccer Getty Images


Wim Jansen Of Feyenoord In A Heading Duel Against Ajax In 1968


Wim Jansen Photos Imago Images Photo Agency Sports Photos Photo


Wim Jansen Of Ajax Was Brought Down Against Former Club Feyenoord In 1980 At De Kuip Football Style Ajax


Anp Historisch Archief Community Duels Ajax Feyenoord Voetbal


Pin Van Martin Bults Ajax Op Spelerskaarten Voetbal Voetballers Sport


Johan Cruyff Photos Legendofcruyff Twitter Johan Cruyff Football Awards Football Club


Wim Jansen Nooit De Meest Opvallende Speler Maar Onmisbaar Voor Feyenoord En Oranje Voetbal Voetballers Sport


Feyenoord By Vi Images Photographer Image Title Photo

Comments